Jeg har lavet lidt research på min nyerhvervede tyggegummiautomat. Den er korrekt nok fra 1960’erne og er produceret i USA af Oak Manufacturing Company, som har et agern som logo, hvilket ses på front-dækslet. Den var en del af deres Lil’ leaguer -serier.

Standard modellen var uden spil-elementet på fronten. En begrænset mængde blev produceret med et Baseball spil foran, som bl.a. kan ses i denne video. Det er derfor at der er 4 kugler/slisker – det skulle eftersigende repræsentere de 4 baser som findes i Baseball.

En begrænset mængde af disse blev leveret med “Soccer” (fodbold) baggrundsbillede i stedet – måske for at henvende sig til udlandet eller som niche automat inden for USA (da det jo ikke hedder “Soccer” i udlandet). Hvem ved…

Spillet på fronten har i sig selv ikke nogen funktion, ud over at fungerer som “trade stimulator”, da man blot kunne skyde de 4 kugler afsted én gang, inden man igen var nødsaget til at putte penge i for at nulstille spillet på forsiden.

Automaten har, hvis den var opstillet i USA, oprindeligt enten taget 1 Penny (1 cent) eller 1 Nikkel (5 cent), eller en quater (25 cent) afhængigt af om det var til peanuts, tyggegummi, kapsler eller andet.