Så er den klar! Ikke verdens største projekt, hverken i tidsomfang eller fysiske dimensioner, men bestemt en sjov og tilfredsstillende opgave.

So without further adieu…

I videoen herover demonstrerer vi – i tillæg til en generel fremvisning – også følgende 2 principper:

  1. At man for hver mønt man indkaster, får et tyggegummi. Således er det jo ikke gamling, men blot en vareautomat (som ikke var ulovlig tilbage i 1930erne). Det var i øvrigt underforstået at man ikke tog et tyggegummi hver gang – da det bare var et trick til at omgå lovgivningen. Der er endda historier om hvordan man nogle steder dyppede dem i benzin og andet ildesmagende, for netop at sikre at de blev i maskinen.
  2. Den kan jo ikke udbetale penge. Men hvis man f.eks. putter 25 øre i maskine og trækker og får 3 bar. Så kunne det jo være at man kunne vise det til værten, som så – ja, stak dig 5 kroner (20 x 25 øre). Forudsat at du ikke havde snyt, naturligvis. Og det kunne han så passende tjekke ved at kigge ind af det lille glasvindue i siden. Hvis der lå en 25 øre, var den god nok. Han kunne så trykke på knappen på bagsiden for at den røg i pengekassen – så man ikke kunne sige man fik “bar bar bar” igen 5 min senere, uden atter at putte en mønt i.

Super fed lille maskine – og nu med tyggegummi!