Så skulle dækpladen og møntindkastet afmonteres Rotaminten. Den var nemlig noget trist i udseendet og havde efterlidt en masse smuds på kabinettet.

Til vores overraskelse var den af massiv messing; vi troede ellers det var zink; hvilket tydeligt fremgik da vi fik den vendt om – og knapper samt mønt-validator / klapfælde blev afmonteret.

Herover ses stikket som forbinder knapper til resten af automaten. På denne model, er den øverste knap en starter, mens de 2 andre er bremser. Dette varierer dog tilsyneladende lidt fra Rotamint til Rotamint. Denne variation, i sammenhold med andre småting, lader umiddelbart til at høre til de mere sjældne.

Ser man den fra forsiden er det nemlig ikke noget man umiddelbart bemærker.

Den har givetvis været beklædt (alukseret) med et andet metal, måske nikkel, visse steder. Dette er så med tiden blevet slidt af. Ved nærmere eftersyn på knaphullerne (ja, det kaldes det vel også her?), ser vi at de har været overmalet på et tidspunkt – med noget kedelig grålig maling.

Herunder ses den grålige maling stadig på “2. Bremse”, mens vi har fjernet det med lidt ståluld på “3. Bremse”således at messingen og den røde skrift atter kommer til syne.

Det sås også tydeligt på de hvide plastikknapper, som på kanten havde grå penselstrøj. For at få knapperne rene, brugte vi lidt rensebenzin til malingen, samt noget metallic wax og en klud til at pollere dem op med. Metallic Wax indeholder noget meget fint slibemiddel, som ikke ridser plastikken.

Til selve messingpladen brugte vi diverse midler og knofedt. Messing er ikke så sart – så det er bare at gå til den.

Dette endte med følgende resultatet.

Den har stadig lidt ridser og lidt tærring hist og her – men den skal jo heller ej se ny ud – det er ikke meningen.

Og nej, jeg har ikke 3 hænder. Vi er to om det. Den sidste hånd blev brugt til at holde kameraet.