De fleste gamle slidte Mills QT har et problem med at den ikke sparker valserne ordenligt i gang. Det kan selvfølgelig skyldes mange ting – så man skal ikke springe til konklussioner uden først at tænke over det grundigt. Men der er nogle generelle fejl som er meget typiske.

En helt klassike fejl, har vi erfarret, er at kickerarmene, som på en QT er noget helt andet end på alle andre klassiske enarmede, ikke vipper langt nok op – og derfor aldrig for ordenligt fat i valserne. Så bliver valserne ikke sparket igang, og maskinen virker derfor ikke rigtigt.

På en af vore Mills, havde en kreativ sjæl svejset noget ekstra materiale på spidserne, som ses på billedet herover. Hvorfor vides ikke. Måske et lidt kikset forsøg på at forlænge dem, hvilket de dog også er blevet. Vi fjernede dog alt det ekstra materiale og lavede dem flotte runde igen, da de ellers skrabede imod, når den gik i indgreb med valsetandkransene.

Problemet viste sig nemlig at være med selve starteren i siden. Dvs. den del som ser således ud:

Som indikeret af den røde pil, var den meget slidt på flere sider. Denne pal som engang har været helt rundt. Så den måtte vi udskifte.

Hvorefter den startede flot.

Det er utroligt at en millimeter på en skrue ved starteren, kan gøre at den flytter sig 1 centimeter højere op når den starter.