Vi har i forbindelse med istandsættelse af denne ‘Rheinland 2’ -automat, flere gange, bemærket nogle anderledes og ofte særdeles smarte tekniske løsninger.

Denne type værk blev opfundet tilbage i 1920erne og selvom det i store træk stadig fungerer som dengang – også i 1950erne hvor denne automat er fra – har nogle af folkene hos Rheinland tænkt sig rigtig meget om da det byggede denne maskine. Vi starter fra en ende af.

Kicker

Armen som sætter gang i værket har gået en opgradering og sidder nu højere og er mere elegant. Det hænger naturligvis sammen med de store tænder som er på denne 24 tands-maskine.

Urværket

Urværket har ligeledes fået en opgradering. Bemærk det smarte lod system som gør at det kører utroligt lækkert.

Bremserne

Bremserne går også ind i tænderne meget fint. Det burde være en betydelig mere holdbart løsning end den vi kender fra tidligere Mills, Jennings, Pace og lignende maskiner.

Udbetaling

Modsat de normale “fingre”, som bruges til at måle om det er udbetaling, gøres det på denne automat, med en central arm ført ind igennem bagsiden af valse-pladerne. Rigtig godt tænkt og mere simplere end den gamle metode.

Afslutningsvis

Så alt i alt har denne maskine rigtigt meget at byde på – særligt hvad angår nytænkning og driftsikkerhed. Super vellavet maskine.

Faktisk mærkeligt at man hos f.eks. Sega og Aristocrat, 10 år senere i 1960erne, ikke valgte at bruge disse løsninger i stedet for at holde fast i Mills-designet.