Nødder, støv og skidt. Denne automat var langt perfekt. Ej heller underligt, da den sikkert har stået på et lager/lade/loft i størstedelen af de seneste 20 år (ingen ved hvor længe).

Mills Hi Top 4 reel (the owl) - tear down - Before (1)

Antikke mekaniske enarmede er åbenbart et foretrukket tilholdssted for diverse gravere. Man husker måske noget lignende fra Tura projektet. Beboeren var dog for længst (heldigvis) fraflyttet.

Men splittes ad skulle den. Så det var bare ud med værket og på med arbejdshandskerne.

Mills Hi Top 4 reel (the owl) - tear down - Before (42)

Vi startede ud med at fjerne skjoldene og alle ledninger/lysrelaterede. Lysnettet i maskinen gav ikke mening. Der var flere løse ender og alternative kabelføringer.

Mills Hi Top 4 reel (the owl) - tear down - Before (32)

På fronten af maskinen findes der 2 skjolde. Det nederste skjold består af primært af jackpot-mekanismen. Den vender vi tilbage til. I første omgang bliver den blot afmonteret og lagt til side.

Det øverste af de to frontskjold holder på spillevinduet, udbetalingstabel, emblemer og mønt-escalatoren.  Escalatoren vil vi, ligesom jackpot-mekanismen, gennemgå denne særskilt. En interessant detalje i øvrigt: Man kan normalt se møntescalatoren igennem et lille vindue i fronten, tilsvarende andre automater med denne feature. På denne maskine fandtes der dog et, noget slidt, skilt bag vinduet så man ikke kan se mønterne.  Skriften på skiltet lyder:

Personer under 18 år må ikke spille | Spillemærker gælder kun til fortsat spil“.

Under skiltet sad, underligt nok, et endnu mere slidt skilt med præcist den samme formulering, dog med anden font.

Mills Hi Top 4 reel (the owl) - skilte

Da skjoldende var afmonteret var det til tid til at fjerne bundpladen. Efter at have fjernet diverse valnødder (som i øvrigt blokerede støvsugeren), var der kun lidt (*host host) støv og gamle mønter tilbage i bunden.

Mills Hi Top 4 reel (the owl) - tear down - Before (17) Mills Hi Top 4 reel (the owl) - tear down - Before (14)

Efter en lettere rengøring skulle kabinetsiderne afmonteres bundpladen. Det krævede en boremaskine og en særlig sømudtrækker, da de var monteret med 4 lange gamle rustne søm hver. Det lykkedes dog til sidst.

Mills Hi Top 4 reel (the owl) - tear down - Before (5)

Nu er maskinen adskilt og vi vil snarest gå i kødet på restaureringen. Mekanismen (den med de 4 tromler!!) vil vi se på særskilt. Indtil videre har vi blot placeret den i hjørnet.