Så kom tiden til at gøre lidt ved automatens store metalkabinet. Med alt afmonteret er det faktisk relativt let at flytte rundt på. Det vejer ca. 8-10 kilo, that’s it.

Som altid, skulle det grundes med den tidssvarende okkerrøde rustbeskytter og grunder – for denæst at blive malet med den chokoladebrune farve, som automaten oprindelig har haft.

wistoft-automat-6-kolonne-kabinettet-males-2 

Apropos chokolade. Vi skulle jo finde ud af hvad der skulle stå på kabinettet og hvordan. Ofte var disse kabinetter udsmykket med ord som “chokolade” og lignende – når altså ikke de solgte tobaksprodukter (hvilke nok de fleste blev benyttede som).

Man havde ikke så mange forskellige typer slik dengang i 1930erne – men karameller og chokolade var meget udbredt – også hvad angik salg fra automater. Vi lod os derfor inspirere fra nogle andre gamle automater og konstruerede 2 tekster i en tidssvarende font og stil. Den ene skulle påtrykkes toppen og den anden bunden.

Vi tog mål og fik trykt vores “decals”. Efter en længere tilskæring med saks og skalpel, blev de så langsomt, men sikkert, monteret.

Her er det en god idé at måle op og tjekke at alt ser korrekt ud, inden man laver overførslerne til metallet – for så er løbet kørt. Vi bruger et stykke malertape med anvisninger på, som rettesnor.

Når man så er tilfreds overføres grafikken til kassen. Den duppes forsigtigt på plads – Først med lidt toiletpapir/køkkenrulle for at fjerne vandrester, herefter med en tør finger. Ikke noget med at trække langs overfladen – tryk istedet lige og og ned. Så skulle du gerne ende med et resultat som dette, hvor det ser ud som om det er håndmalet på.

Utrolig lækker effekt.

Herefter var det blot at slæbe automaten udenfor til en omgang beskyttelseslak. Lakken er satinlak, hvilket har en relativt lav glans (cirka 8). Det er ej heller tanken at automaten skal se lakeret ud – den skal blot have lidt slidstyrke.

I skal glæde jer til at se slutresultatet i et af de følgende indlæg her på siden.