Vi fik for nyligt købt os en elektromekanisk automat fra slut 60erne. Normalt går vi lidt uden om elektromekaniske automater fra den periode, da det kan være lidt en hvepseredde at få til at virke – Og værdien sjældent står mål med det arbejde som skal lægges i den. Denne tiltalte dog os med den frække grafik og det faktum at det jo effektivt er en 2 player-automat. Ikke noget man ser så ofte. Så vi hoppede på den, velvidende at den ikke virkede og ikke havde virket længe.

Det lader dog til at det hele er der. Inklusive alle 5 kugler. Der mangler selvfølgelig en række pærer og låsene er for længst boret / smadret ud.

Efter en større rengøring af automaten med trykluft og visuel indspektion, hvor vi bl.a. fandt en teske nede i mekanikken som lå og kortsluttede nogle relæer (Ja, en teske….!?), kunne vi sætte nye sikringer i automaten, samt nyt lysstofsrør. Vi satte automaten til 230V. Dette fik en kondensator til at svulme op og brænde af samt en modstand osede, der var anbragt på spolen til hvad vi mener er start-relæet.

Der har også været fusket lidt her og der med automaten. Det meste lader dog til at virke og vi er fortrøstningsfulde med at vi nok skal få den til at virke igen.