For et par måneder siden købte vi denne sjove gamle sparebøsse. Denne cirka 100 gamle sparebøsse er bygget over de gamle Wistoft (og lign) vareautomater, som man så i gadebilledet den gang. Automaten, som er lavet af træ med celluloid grafik på fronten, tager 5 øre i midten og et sæt 25 øre og 10 øre på hver side.

Sparebøssen, som er sjov i sig selv, fortæller også en interessant historie om en tid hvor disse automater ikke bare var almindelige i gadebilledet – men faktisk var så almindelige at der fabrikeredes sparrebøsser i form af disse automater, da det var en så almindelige ting at alle naturligvis viste hvad det var. Lidt på niveau med de røde postkasser. Der er nok ikke mange som i dag umiddelbart ville være klar over at sparebøsse skulle forestille en vareautomat.

Desværre har træet slået sig med tiden, så den er noget skæv. Ikke underligt når man tænker på dens konstruktion. Men ud over dette er den i rigtig pæn stand.

Det kan tænkes at det har været en reklamegave som fabrikken har givet til nye potentielle kunder. Intet mærke fremgår dog af sparebøssen.