Vil man sætte automater i stand, må man ofte foretage reparationer af alverdens dele. Men skal helst være en lille smule kenskab til mekank, elektronik, malerarbejde, snedkeri, pladearbejde og blikkenslageri. Som her hvor pakkesliskerne på en vareautomat var rustet fra hinanden. Så må man hive blikpladerne frem og bøje nogle nye bøjler selv.

Hvis man vil gøre det efter samme princip som det oprindelig blev gjort, skal det gøres af jernblik og med ombuk. Vi illustrere herunder…

Man starter med at tage et stykke blikplade i en passende længde og med en bredde som er en 5-7 millimeter mere end man har behov for.

Man bukker dette i en skruestik, således at det man hamres flat efterfølgende, som vist på billedet herunder.

Så har man et stykke blik med ombuk.

Hernæst skal det monteres der hvor det gamle stykke befandt sig. Her er det en god ide, liiiige at save for med en nedstryger, således at den nye blikplade går nemt ind. Den behøver ikke sidde stramt, da den alligevel skal loddes.

Så er det bare at lodde. Her skal man have en blæselampe – eller eventuelt en blikkenslager loddekolbe (en af dem til tagrender).

Det kan være en fordel at montere f.eks. en træklods til at holde afstanden korrekt, når man skal folde dem rundt om fornede og lodde dem fast. Husk at slib godt på fladerne og forlodde, eller bliver det en lang aften.

Så er den klar til at blive malet.