Ja, vi kommer nok ikke uden om at skulle afmontere lågerne på denne Turbon vareautomat, hvis vi skal gå den ordenlig ren, samt kunne male fronten ordenligt. Det var såmænd heller ikke så svært igen. Man fjerner en bolt i hver side. Herefter falder lågen faktisk af af sig selv. Her skal man dog huske at der sidder en afstandsskive i hver side, som man ikke skal glemme når de monteres igen.

Det kom af. Ud over 1 som mangler glas, har en anden låge også et plexiglas “glas” i stedet for korrekt glas. Man har givetvis gjort det senere i automatens liv, da det var nemmere og mere holdbart. Desværre bliver det nemt ridset og derfor lidt mat. Det virker lidt plat, så det udskifter vi nok også, i samme omgang.

Der er ingen grund til at afmontere håndtaget i siden. Det lille metalstykke som holder glassene fast, på den anden side af lågerne, må dog af. Rusten har fået overtaget på næsten samtlige plader.

Her kan man bedre se det:

Det vender vi tilbage til. Først skal vi lige have renset alle lågerne. Vi fandt at det nemmste var opvasketilgangen. En balje med varmt vand og opvaskemiddel + skurresvamp og vatpinde til krogene. Så er det eller bare at køre på…

De små metalplader fra før, har været i syrebad, med efterfølgende tur på stålbørsten. Resultatet overraskende godt.

Så nu er alle lågerne klar til at blive samlet, undtaget dem som mangler glas.

Så er det blot at få resten af automaten klar, så lågerne kan monteres.