I denne artikel vil vi kort beskrive de enkelte delelementer omkring selve møntindkastet og hvordan disse virker.

coinmeg-how-does-it-work

 1. Møntindkast. Her kastes mønten ned. Mønten vil falde et par centimeter ned i slisken hvorefter den vil sætte sig til rette.
 2. Denne arm går ned til maskinens håndtag (den famøse “enarm”). Når man trækker ned i denne vil en pal forsøge at skubbe mønten videre ned igennem mekanikken.
 3. Denne lille metaltap vil, ved brug af en fjedder, let holde mønten fast efter den falder ned.
 4. Palen sidder så den kan gå frem igennem et lille hul på forsiden at møntindkastet.
  Hvis der er en mønt er “klar” (dvs. at mønten er kastet ned, men man ikke har hevet i enarmen på tyveknægten) vil palens (#4) ene ende ramme mod mønten når man trækker og stangen (#7) som går ned vil ikke kunne flytte sig. Hvis man derimod ikke har en mønt liggende, vil palen kunne bevæge sig frem gennem hullet og stangen (#7) vil falde fremad og låse således at man ikke kan trække i den enarmede.
  Denne mekanisme sikrer således den enarmede mod at blive trukket i, uden betaling.
 5. En lille metaltap/vippearm som, ved brug af en fjedder, holder fast på møntet fra siden efter den falder ned og ligger klar til at man trækker i maskinen.
 6. Denne lille vippearm holder på undersiden af mønten, således at denne ikke falder igennem maskinen inden der bliver trukket i håndtaget.
 7. Denne metalarm går ned og forhindre at armen som man trækker i (#2) kan bevæge sig, såfremt  der ikke er en mønt i maskinen (hvilket sikres jf. palen beskrevet i #4).

Følgende video viser hvordan den ser ud i funktion. Første mønt filmes fra bagsiden af møntindkastet. Den næste mønt vises fra siden og den sidste vises forfra.