Med kabinettet færdig og klar kunne automaten males. Vi valgte en lidt varmere rød farve, da vi ønskede at lave den som en gammel Agfa-film automat. Automater af denne type fra Otto Pedersens automatfabrik har solgt alt fra film og tobaksvarer til bøger, slik og andre kolonialvarer. Vi ved reelt intet om hvad denne for hånden værende automat specifikt har solgt. Det eneste vi ved med relativ sikkerhed, er at automat-modellen blev produceret i 1930erne frem til 1950erne – og at den da den blev taget ud af drift, tog 4 x 1 kroner.

Vi startede med lågen. Gitteret, som ikke er originalt, skulle naturligvis afmonteres, det det ikke ligefrem er pænt. Så står vi med en stor glaslåge. Vi fandt derfor på at lave en spejlvendt decal, som vi montere i midten af indersiden og så lakerer rundt om. Det kunne give en meget fræk og autentisk grafisk effekt.

Derefter er det videre til kabinettet. Der skulle monteres decals.

Og så skulle der genetableres lyd i maskinen. Den ene fatning er den originale gamle porcelænsfatning. Der er dog, lidt atypisk, 2 fatninger i denne model. Så vi måtte finde en tidssvarende fatning frem og montere den i den anden side.

Efter den sidste grafik var overført, skulle maskinen lakeres igen. Dernæst kunne møntindkastet og tilhørende teknik monteres.

Og til sidst monterer vi så skufferne igen, samt den nyfabrikerede pengekasse. Skuffesystemet er vildt tungt, så det er klar nemmest at montere til sidst i processen, da kabinettet ellers bliver svært at bakse rundt med.

Jaja. Det går fremad. Mangler bare lige lågen og varekolonnerne. Så er den klar til at blive afprøvet vist frem. Det må blive næste gang.