Jeg har for nyligt erhvervet mig en gammel slikautomat fra C. Kjærsgaard Automatfabrik, København. Denne automat bærer grafik og titel “Flagg Pastillen”.

Den er noget medtaget, men grafikken er stadig flot og interessant. Automaten fungerer ikke og nøglen har jeg ikke. Planen er at restaurere den til fungerende stand, men at beholde det gamle look (det ville være synd og skam at male den over – også selvom man kunne kopiere den samme grafik).

before-3

before-4

before-2

Bagsiden er meget rusten. Der er dog hverken grafik eller maling på bagpladen, så den kan må god samvittighed slibes ned og males.

Bagsiden er meget rusten. Der er dog hverken grafik eller maling på bagpladen, så den kan med god samvittighed slibes ned og males.

For at åbne maskinen, uden nøgle, kan man gøre en af tre ting.

1) Bore låsen ud. Dette ville dog koste låsen livet, hvilket jeg ikke er villig til at ofre.

2) Prøve at dirke låse op / lave en ny nøgle. Dette er en mulighed. Låse af denne type er ikke synderligt komplicerede. De bruger en såkaldt “pladenøgle” med en lille håndfuld markeringer. Så man kan i princippet benytte en almindelig 2mm’ish tyk metalplade og skære en nøgle til.

3) Tilgå låsen fra bagsiden. Jeg valgte denne løsning. Det kræver at man skruer de 4 bolte ud som sidder i bunden af bagpladen. Dette gør at man kan løfte bagplane en smule hvorefter man kan komme under denne og skrue hele låse af.