Den originale pengekasse i en automat af denne type er 6-7 centimeter høj og massiv støbejern; vildt tung. Det betyder også at automaten skal op og hænge på en væg, fordi at pengekassen stikker ud under bunden. Da pengekassen til denne automat manglende, skulle vi fabrikere en ny. Vi opsatte derfor nogle lidt andre krav.

  1. Automaten skal ikke hænge ude på gaden. Der er ingen som forsøger at stjæle penge fra den – så den behøver ikke være super tykt støbejern. Mindre kan gøre det.
  2. Vi vil lave den lavprofil, så den kan sidde monteret under automaten, selvom den står på et bord. Automaten behøver således ikke at hænge på en væg.

Så vi måtte måle op og skære plader til. Vi besluttede os for at bruge hvad vi havde liggende. Dvs. aluminiumsprofiler, messingpladen og popnitter. Den skal være robust og føles velkonstrueret – men det behøver ikke være brand, spræng og dirkefrit. Først trin er opmålet. Hvis nogle vil gøre os kunsten efter, er målene herunder.

Så var den samlet.

Så skulle der blot monteres en klods for enden, hvorigennem hængelåsen skal sidde.

Her har vi så den færdige pengekasse.

Så er det blot at male den. Vi fandt en grøn hammerlak til formålet. Hammerlak er altid godt – Det holder godt og ser flot ud. Så manglede der blot en hængelås, som passer i stil og størrelse. Heldigvis havde vi en på lager.