Fra Lars på Frederiksberg købte vi denne Turbon vareautomat for nogle uger siden. Den trænger i særdeleshed til noget kærlighed. Der er betydelig rust-tærring i toppen, så den har nok hæng udendørs i mange år.

Man kan næsten se hvordan vandet igennem mange år har løbet rundt langs drypnæsten og ind til lågen. som derfor også er lettere medtaget.

Der mangler også en rude i en af lågerne, hvilket betyder at den har fået en del fugt deromkring – hvilket set over årtier, bliver til rust. For at det ikke skal være nok, så mangler nøglerne opså. Det lyder dog somom at alt indmaden er der – men det må tiden vise.

Det er det indeni som betyder noget

Første trin bliver derfor at få automaten op. Vi måtte derfor igang med boremaskinen (ja, der er desværre ingen anden udvej). Op skulle den.

Efter en hård kamp mod de to gamle Zeiss-låse, som kostede 2 bor livet, lykkedes det omsider at få åbnet automaten. Al indmaden var indtakt – omend noget irret og rustplettet – men det er hvad man kan forvente.

Bunden af automaten mødte os med følgende syn:

Det ligner måske bare snavs (hvilket heller ikke er forkert). Det fortæller dog samtidig en historie. Den er som følger:

  1. Den som pillede automaten ned for mange år siden havde heller ikke nøglerne. Rustne skruer med skiver på, til montering på væggen, lå nemlig inde i automaten og indikerede at man blot havde revet den af væggen.
  2. Den har været indstillet til danske 1-kroner – som de andre. Omend nogle har prøvet sig med gamle 5 øre også, givetvis forgæves.
  3. Den har serienummer 6024. I øvrigt ikke et skilt som vi er stødt på før. Sjov detalje.
  4. Den har ikke være rengjort læææænge!
  5. Den har været brugt til at sælge noget i brune papirsposer (se billede herunder). Så den kunne meget vil stamme fra en bager.

Alt i alt, en automaten hvor den skal laves en del “bodywork” for at den atter bliver fin – men det skal den nok blive. Vi arbejder lidt videre med den indimellem andre projekter.