Så skulle der males lidt. Det er oftest rimelig uinteressant at snakke om, men jeg synes alligevel er der i dette tilfælde, var 2 ting jeg ville nævne. Det ene et lille “effektiviseringtip” – og det andet lidt omkring at male automatdele.

Hængeanordning

Vi konstruerede for noget tid siden denne anordning til at male mindre ting. Problemet ved at male småting – effektivt, er at man skal male dem flere gange på hver side og de skal tørre indimellem. Men dele fra automater er der dog typisk skruehuller i. Disse kan, med fordel, udnyttes til at hænge tingene op i.

Robert Funck Jensen - Engel og Kiskys vareautomat - Delene males (4)

Vi har taget noget hårdt metaltråd i den ene ende, udformet som en krog. Et stykke ledning som snor. Og i den anden ende en skrue igennem en løkke på ledningen op til en trælægte. Det giver et setup som dette – vist på billedet. Og det fungerer rigtig godt, da man så typisk man male alle tingene på en gang – og kun 1 gang.

Robert Funck Jensen - Engel og Kiskys vareautomat - Delene males (2)

Maling og farvevalg

Ofte er automater fra perioden rød-brune / terracotta farvede indeni. Der er tale om en primer / grunder. Vi bruger derfor ligeledes en terracotta -farvet primer til formålet. Den giver nemlig det helt rigtige look, samt tører super hurtigt (10 min).

Den forhindrer og stopper også evt. rust – selvom vi naturligvis renser delene af for rust – samt afspritter dem, inden.

Robert Funck Jensen - Engel og Kiskys vareautomat - Delene males (1)Robert Funck Jensen - Engel og Kiskys vareautomat - Delene males (3)