Watlings Rol-A-Top enarmede tyveknægte, er produceret i en del forskellige varianter. Vi havde sidste år en anden Rol-A-Top igennem møllen. Dette var en såkaldt “coin front” model. Det er nok den mest klassiske og kendte Rol-A-Top model. Men de findes også i andre varianter. En af disse er “checkerboard” modellen (nogle gange også kaldet “castle front”). En sådan model købte vi for nylig.

Det bør være åbenlyst, hvorfor den kaldes for “checkerboard.” (men til dem som stadig sidder tilbage og tænker – kan jeg røbe at det skyldes det skakternede frontskjold).

Den har brug for et par meget kærlige hænder. Som de fleste andre projekter, han den både sine gode og dårlige elementer.

Den virker ikke. Ikke sådan rigtigt i alt fald, men ser ved første eftersyn rimelig komplet ud.

Men når man begynder at kigge efter i krogene, er der en del fejl og mangler. Hvis man tager det fra en ende af, så mangler der: Escalatorkrans og møntskilt.

Kigger vi indeni er der også tomrum hvor der skulle være metalting. F.eks. her, hvor der mangler en mønttragt til ast fange penge som løber over jackpotten og ned i pengekassen. Og så mangler armen som normalt lader jackpotten.

Ja, man har ligefrem brugt elastikker i stedet for fjedre, blot for at få den til at køre lidt.

Og urværket er ved at rasle fra hinanden

Alt i alt finder vi følgende fejl og mangler:

 1. Escalatorkrans
 2. Møntklap fra overløb på Jackpot til pengekasse
 3. Mønttragt til pengekassen
 4. Arm til  ladning af jackpot
 5. Token-dispenser med udløserstang
 6. Møntkicker og følerstang
 7. Fastspændingsbeslag til værket
 8. Låsepal mod hurtigtræk af starter
 9. 25 (øre) emblem
 10. Vippeanordning til møntfang på escalator
 11. Mønt retur system pal og holder i bagtopstykket

Lidt en liste at arbejde videre med. Så et lidt større projekt. Men heldigvis mest en masse relativt små ting. Alle de store elementer er til stede og hæderlige og bestemt til at arbejdere videre med. Den skal vi nok få noget fornuftigt ud af.

Og så foregår der noget mystisk her.

Hvis man kigger lidt nærmere så sidder der noget over det nederste af, den i øvrigt meget slidte, udbetalingstabel. Dette dækker givetvis over “Gold Seal Award” -udbetalingen, som ellers fremgår af de originale gamle metalblik valsebånd.

Så det må der kigges lidt nærmere på.

Afslutningsvis lidt flere billeder af dyret.