Selvom værket på denne Tura var i rigtig fin stand, var der specielt een del som var uforholdsmæssigt meget slidt: Kickeren. Dvs. den enhed som “sparker” valserne i gang når man trækker i maskinen.

Man kan se et nærbillede af den her (beklager at fokus ikke er på kickeren).

tura-bell-kicker-slidtage-og-reparation-1

Vi undrede os også over hvorfor den næsten ikke kunne sparke valserne igang. Her var så forklarringen. 3 Dybe riller i kickeren, som den havde været brugt flere gange en maskinens alder. Vi har aldrig før set en så slidt kickerplade, eller bare noget der ligner.

tura-bell-kicker-slidtage-og-reparation-2

Det kan slet ikke opstå under normalt brug. Så vi kiggede nærmere på problemet. Der var monteret en alt alt alt for stram fjeder, som man kan se på billedet herover og herunder. Denne fjeder sparker ikke værket i gang – det klares af en anden fjeder, hvor denne blot sørger for at armen er lidt fleksibel, når den vipper tilbage.

tura-bell-kicker-slidtage-og-reparation-4

Denne overstramme fjeder har gjort, at kickerens startplade har skrabet hårdt mod hjulene, når de drejede rundt. Over mange tusindvis af spil, har dette slidt store riller i stålpladen. Det er dog en blødere legering end de store hul-skiver, den sparker afsted, så disse ikke går til.

Så vi måtte fabrikere en ny af arne-stål, som kunne monteres uden på den gamle. I samme omgang har den fået en passende fjeder på i stedet.

tura-bell-kicker-slidtage-og-reparation-6 tura-bell-kicker-slidtage-og-reparation-8

Så skulle den gerne være der.