Vi har efterhånden haft en del Wulff maskiner gennem dørene- og selvom de er sjove, er de også meget ens; Novomat, Rotomat, Beromat, Tivoli, Orion, Triomat og hvad de ellers hedder alle sammen.

Et par stykker skiller sig dog betydeligt ud, visuelt, men særligt rent mekanisk. Det er nemlig: Präzisa, Selecta og Hermes. Disse har alle 3 skiver i stedet for valser, samt roterende arm i stedet for den berømte “enarmede” i siden.

Blandt den først håndfuld maskinen vi gennemgik her på siden, var en Wulff Prazisa med ødelagt front. Den blev sidenhen lavet i stand, med et nyt “egyptisk” tema (da den gamle glasfront som bekendt ikke stod til at redde). Vi har sidenhen gerne ville have fingerene i en igen, med indtakt front. Det har vi nu fået.

wulff-prazisa-2016-first-look-1wulff-prazisa-2016-first-look-2wulff-prazisa-2016-first-look-10

Denne gang med glasfront og det originale PTB skilt, hvor teksten lyder.

Präzisa.
31 Januar 1961.
Günter Wulff-Apparatebau.
Berlin-Halensee.

wulff-prazisa-2016-first-look-3

Til automaten er ligeledes den originale nøgle, samt pengekasse. Maskinen virker til at være komplet – omend den ikke virker. Flere er de mekaniske dele, særligt hvad angår møntindkastet, ligger i bunden af automaten og rodder rundt.

Så det bliver en allround restaurering. Alt må ud, således at skjolde, mekanik – og i særdeleshed – kabinettet kan ordnes.

wulff-prazisa-2016-first-look-4

Kabinettet, som engang var tydeligt stribet, er falmet så meget at det næsten ikke er synligt længere.

wulff-prazisa-2016-first-look-12

Som billedet også afslører, gaber den også en del i hjørnerne – og bagpladen sidder løst.

Mekanisk er den ellers relativt pæn.

wulff-prazisa-2016-first-look-25wulff-prazisa-2016-first-look-19wulff-prazisa-2016-first-look-18

Vi glæder os til at komme igang med den.