Vi startede med at afmontere benene. Dette er normalt en hurtig operation, som blot kræver at man løsner 4 bolte, men i dette tilfælde var det lidt mere i det, da 2 af dem var rustet fast og et enkelt ben havde fået forstærtninger i form af nogle vinkelbeslag i jern. Ikke kønt og stadig meget vakkelvorn.

Så vi kunne starte med at lime kabinettet. Og så lime det igen … og dernæst igen. Der var mange løse led og træstykker.

Herefter kunne vi så dykke ned i teknikken. Automaten er heldigvis ret komplet, omend trænger til en rengøring og lidt strategisk smørring og justering. Så der ligger nogle timers arbejde med det.

Pigeon Stool

En af de få ting som vi vil kigge lidt nærmere på er automatens “pigeon stool”, dvs. den dims som holder en kugle på en lille opsats mens spillet står på. Den fungerer som en lavpraktisk mekanisk tilt-funktion, som ugyldiggør spillet hvis den aktiveres.

På vores oprindelige Spiral Billard spil, manglende denne. Så vi måtte gætte os til hvordan den virkede – og tydeligvis gættede vi ikke helt rigtigt. Dette kan vi nu rette op på.

Den er jo faktisk overraskende simpel. Så den skal bestemt kopieres til vores andet Spiral Billard spil.

Rengøring af spillepladen og stumper

En del af arbejdet handler også om rengøring og pollering. Ofte hjælper det meget på funktion og udseende, hvis man blot lægger lidt knofedt i en ordenlig rensning.