Vi kan altid godt lide at beregne udbetalingsprocenten på de automater som vi har kontakt med. Det er sjovt og fortæller tydeligt at det aldrig var en god forretning for andet end teltholderen.

Skiven her har tænder på bagsiden som angiver hvor den, rent mekanisk, kan stoppe. Der er 125 stop på skiven.  Heraf giver kun 25 udbetaling. Dvs. man har 20% chance for at vinde noget når man trækker i håndtaget. Man vinder dog aldrig særlig meget. Der er 10 stop som giver 1 mønt og ligeledes 10 som giver 2 mønter tilbage. Dertil er der den store røde stjerne, hvor der findes 2 stk 4-taller og kun et af hver af de andre; 6, 8 og 10.

Det giver en lidt sølle tilbagebetalingsprocent på knap 50%.

Grundet at udbetalingsslides er lidt tykkere eller der er lidt slup imellem (Årsagen er ikke helt verificeret i skrivende stund), er der nogle gange en mønt eller 2 mere en hvad tallende angiver. Det kan skyldes at maskinen har været lavet til 10 Pfg og ikke 25 øre. Hvad end det er, hæver det udbetalingsprocenten en smule – til ca 55%.

I følge den tyske spilleinstruktion fremgår det dog at den ejeren af den enkelte automat, har kunne fastsætte hvad en spillemønt var værdiansat til, ved henvendelse for indløsning af spillemærkerne. Altså en vekselkurs – så at sige og så kunne tilbagebetalingen jo være både større og mindre.

Mon ikke det betød 50% eller mindre…