Vi er startet på at sætte en Rotomat i stand. Automaten har nogle alvorlige problemer, som dels skyldes zinkpest og dels dårlig behandling. Der har også været flere reparationer på den igennem tiden inden vi kommer ind i billedet. En udemærket fabrikeret aluminumsmøntfordeler er blevet installeret, samt flere messingarme – ligeledes af hæderlig kvalitet.

Urværket trænger dog til en overhaling.

Hvilket det så har fået…

Ja, det lyder bedre nu og kører med den rigtige hastighed. Men det var næsten det mindste af det. Næsten samtlige udbetalingsslides var knækkede og porøse.

Det samme kan siges om inder-pladen på håndtaget i siden. Nej den er ikke malet og så er malingen krakkeleret som en gammel Mingvase. Den er fyldt med en masse små revner og kan let brækkes i stykker – samtidig er den også trukket skæv.

Begge dele er desværre ikke unormalt. Men stadig ærgeligt.

Men den slags dele svære at opstøve, valgt vi at tegne det ind i 3D og printe det ud i hård plast. Det er naturligvis ikke så godt som metal-dele, men det skal nok holde mange år endnu.

Og da det “bare” er en Rotomat, gør det nok hverken fra eller til for værdien af automaten. Det er med denne type automater vigtigere at de virker, end at de er 100% originale, da de alligevel er for almindelig for samlere.

Afslutningsvis en lille sjov detalje. Atter engang støder vi på et Hans Ziirsen skilt brugt i bunden af en automat, med numre på stemplet ind i. Er det ikke pudsigt.