En stor del af projektet her, er arbejdet med træet. Der manglende store stykker af toppen og bunden var nærmest helt væk – og ja, så manglede bagpladen.

Lad os tage det fra en ende af.

Toppen

Her manglede lister i siden (eller rettere, korrekte lister i siden) og bagpladen var ikke i nivaue med resten og var lavet af masonit.

Vi har skiftet bagpladen ud med et pænt stykke tilpasset krydsfiner.

Og så har vi lavet listerne i siden, så de nu passer til resten. Endvidere har vi naturligvis limet den korrekt sammen og sørget for at den kan holde mange år endnu. De invendige beslag har også fået en tur.

Bagpladen

Og så til bagpladen. Den var der overhovet ikke. Og ja, man ser naturligvis ikke bagpladen, så et hvilket som helst stykke plade, kunne reelt nok gøre arbejdet. Men oprindeligt har det være en fyldningsdør i egetræ. Så det skulle det naturligvis være igen.

Vi købte til formålet et gammelt skab (et møbel som ingen alligevel ville have – og som ikke var værd at gemme – så kulturhistorien har ikke lidt overlast), hvilket havde nogle låger, som var lidt i retning af det vi skulle bruge. Det er som regel nemmere at tilpasse noget eksisterende, end at lave det fra bunden. Det var også tilfældet her.

Det krævede dog en del tilpasning, da de skulle forkortes på begge leder og fyldningen derfor også gøres mindre.

Men det lykkedes til sidst.

Fronten

Frontpladen trængte også til en overhaling. Der manglede små stykker finér og den var noget træt.

Bunden

Så er vi nået til bunden (Og nej, bunden er ikke nået!).

Den gamle bund var meget mør. Det kan delvist laves. Men der manglende også store stykker af træet, så det bliver aldrig helt godt. Da vi alligevel havde købt færnævnte gamle skab, brugte vi noget af det træ til at lave en ny bund – i massiv egetræ naturligvis.

Ja, endda låsebeslag til bagpladen monteres.

Den (næsten) færdige kasse

Med bunden og bagpladen klar…

…kunne det hele samles.

Det ser helt fornuftigt ud.