Lad os kigge på den Mills FOK som vi for nyligt skilte ad. Den fik den store tur, både på indersiden og ydersiden.

Automaten, som oprindeligt blev bygget af Mills i USA, har været igennem en ombygning i Tyskland. Her har man sat dele fra en CM Schwartz automat i maskinen, for at give den en jackpot funktion. Denne “bastard” er derfor en blandingsautomat, hvilket gør den lidt mere interessant at rode ved, modsat de rene Mills automat, selvom nogle hardcore samlere måske vil rynke lidt på næsen over denne ombygning.

Man har simpelthen bare savet et hul i midten og indsat en jackpot-front i automaten. På denne front kan man svagt tyde “C. M. Schwartz” (se billederne herover).

Bemalingen af skjoldene

Efter lidt afrensning fandt vi maskinens oprindelige farver.

De farver måtte den naturligvis have igen.

Træværket

Træværket var faktisk meget pænt i siderne. Bunden havde dog flere revner og måtte limes igen, hvilket naturligvis betyder at det skulle skilles ad. Det har vi dog efterhånden gjort så mange gange, at det næsten bliver rutinearbejde.

Efter limning skulle bunden males. Den ses ofte i højglans sort, med siderne i træ. Så det blev den igen.

Jackpotfunktion og pastilruller

En stor ting ved denne automat er mint-rullerne i fronten og den eftermonterede jackpot. Uden disse to ting, er den faktisk en smule kedeligt – så det skulle der naturligvis gøres noget ved.

Vi startede med jackpotfuntionen. Denne kræver mange bevægelig dele. En af disse er en arm, som via den øverste slide i udbetalings-“clusteret” vipper frem, således at den kan aktivere en jackpot.

Udbetalingsclusteret skulle naturligvis også have en tur. Det er utroligt som folk altid tror at olie er løsningen. Det er det ikke, det samler blot skidt med tiden og giver fedtede mønter. Det skal bare være helt rene, blank og glatte. Altid IKKE således…

Men således…

Kassetter til pastilruller

Til at hold rullerne i fronten, fabrikeres nogle kasetter af blik.

Rullerne er bare træstokke med sølvpapir inderst og mint-rulle-papir yderste. Ser helt autentisk ud, uden at give problemer med at de smelter og forgår som almindelige pastilruller ville.

Spilleværket

Værket fik også en tur. Den vanlige rengøring, samt genopmaling af kanter og møntindkast.