Vi skrev for noget tid siden at vi havde istandsat en stor Wittenborg automat. Hvad vi ikke viste var det kæmpe stykke arbejde det krævede at få noget fornuftigt ud af denne. Så jeg vil lige kaste blikket tilbage på processen.

Rustproblemet

Automaten har vist sig særdeles rusten. Det fremstår ikke tydeligt når man kigger på den, men efterhånden som man dykker ned i istandsættelsen dukker en masse rustrelaterede problemer op.

Har du en Wittenborg automat som denne, hvor lågerne ikke åbner / lukker ordenligt. Har du givetvis det samme problem.

Efterhånden som vi afmonteret alle lågerne, vist det sig også at de var fyldt med rust. Ikke så mærkeligt at det havde lidt svært ved at åbne og lukke.

Det største problem, er dog at mellempladerne på fronten simpelthen er konstrueret dårligt. Selve automaten er lavet af rustfri stål, men inden i pladerne som adskiller rummene, ligger en jernplade. Da samlingen ikke er vandtæt ruster denne jernplade og svumler op med tiden, hvilket gør at lågerne bliver umulige at åbne og lukke.

Blandet mekanik

Der er for mange til at skrive om, hvis man skulle nævne alle de problemer som denne automat stod over for. Lad mig nøjes med at sige at det bare gælder om at tage det et problem ad gangen. Hvis man så kaster nok timer efter problemet, vil man også nå i mål…. på et tidspunkt.

Lidt blandede billeder til jer som måske står og undrer jer over hvor hvad skal sidde.

Og her nogle demoer af det mekaniske…