Ja, hvordan skal den ser ud og hvad skal der til, efter at den er blevet skilt ad? Flere eksempler fra diverse arkiver viste at de både fandtes i sort og i grøn. Vi valgte derfor at male den sort med samme finish og “hammertone” som tilsvarende. Alle kabinetdelene blev derfor slebet og rengjort og dernæst malet.

Dsc01914

Frontpladen

Så vi var vi igang! Med lågen tør skulle skilte, møntindkast og mønttjekmekanismerne genmonteres.

Dsc01916 Dsc01919

Nyt skilt til 2 kroner

Den trofaste læser vil vide at skiltene fra den originale maskine ikke længere matchede 100% med de ændringer som var blevet foretaget. Heldigvis kunne man passende vende det ene af 1 krones skilte om og derpå designe en ny side som kunne fungere som skilt under 2 krone indkastet.

Alt i maskinen

Et par af de indvendige malede delkomponenter i acceptabel stand. Der er jo ingen grund til at slibe og male, blot fordi man kan. Det skal trods alt bidrage med noget godt og bringe maskinen tilbage til god stand, med respekt for dens liv og historie. Den skal absolut ikke se ny ud – blot se ud som om at den er blevet værdsat, passet og plejet gennem årene.

Dsc01921 Dsc01922 Dsc01928 Dsc01924 Dsc01931

Og så er den samlet! I næste artikkel vil vi lave den obligatoriske “før og efter”, samt naturligvis se på slutresultatet.