Som den sidste detalje, for at få spilleværket færdig, skal der naturligvis laves nye valsebånd. De gamle valsebånd med tysk tal (hvis man da kan kalde tald for tyske?!), er simpelthen for grimme – og for slet ikke at tale om kedelige og uoriginale. Oprindeligt har der naturligvis været frugter på, men på et tidspunkt omkring 1960 (gæt), var maskinen via Tyskland og fik i den forbindelse skiftet dem ud.

Men når man bygget den om, kan jeg jo passende snyde. Så det har de også gjort med tallene. Det er dog næppe gjort i Tyskland, men senere – vil jeg tro. Der sidder i alt fald lus i huller på skiverne, hvilket gør at den ikke udbetaler på de fleste af hvad der normalt ville være “kirsebær”.

Så valsene måtte af maskinen.

Det skulle selvfølgelig ske alligevel, når den skulle sættes istand. Så lidt billeder fra den proces, som I jo blev snydt for i den seneste artikkel om værket.

 

Så har vi også bevist at vi rent faktisk lavet noget ;) Hvis nogle skulle være i tvivl.

Til sidst i processen, da værket var helt færdig – og vi omsider havde regnet på hvilke symboler som der skulle være på valserne (ja, der er ofte lidt forskelligt fra den ene maskine til den anden). Herunder et billede af automaten, uden mønt-rolator/escalatoren monteret.

En interessant og fræk detalje ved denne maskine, er at valserne oprindeligt har haft rødmalede kanter. Så det har vi naturligvis genskabt. Det ser faktisk skide godt ud.

Så er maskinen næsten klar til at blive samlet. Stay tuned!