Et godt udgangspunkt for enhver automatrestaurering er at lave kabinettet. Det giver en hvis følelse af fremdrift og gør endvidere at man kan sætte de andre dele i stand stille og roligt og så montere dem direkte i kabinettet efterhånden som de er færdige – og derved dele projektet op i en masse miniopgaver. Så når det er muligt er det bestemt en god måde at gribe det an på.

Bundpladen bliver fabrikeret fra kunden. Den gamle bund var færdig. Desværre glemt vi at tage billeder af processen.

Hatten

Hatten passede ikke. Den var for kort, da noget var knækket af – og den manglede en ordenlig bagside. Vi startede med at lime bagsiden.

Dernæst videre til fronten, som måtte bygges op igen – og naturligvis limes.

Men efter en omgang egetræsfiner og lidt kærlighed, blev den meget fornuftig.

Indeni fik beslagene også en tur med afrustning og overfladebehandling.

Topstykket

Topstykket var også i stykker og måtte limes af flere omgange. Der er ret meget vægt på denne del af maskinen, da det er denne som holder fjederen når der trækkes i håndtaget.

Bagpladen

Som med den anden kraftprøve, måtte en bagbeklædning fabrikeres. Vi bygger en bagplade ud af et gammelt tidssvarende egetræsmøbel. Således at materialer og udseende matcher med maskinen.

Lakken renses herefter af med Nitromors (“BUMS”)

Hvorefter den kan bejdses let for at opnå den samme mørkere glød som resten af kabinettet – herefter lakeres den – og låsetøj kan monteres.

Det gør sig jo godt.

Til at fastholde bagklædningen forneden, benyttes systemet med nogle huller i bunden af kabinettet, kombineret med nogle metalspyd ud af bagbeklædningen. Smart system.

Grafikken monteres

Vi har adskilte den gamle original grafikskive fra dens holder.

Og vi gør klar til at sætte den i maskinen. Men først skal der jo laves huller til lyset.

Det er ikke helt uden rysterende hænder at vi klipper huller i i grafikken, således at lysindsatserne kan monteres. Der er jo kun 1 skud i bøssen. Så det er med at måle og 3-4 gange og så først lave hullerne når man er 100% sikker.

Men puha, det lykkedes heldigvis til u.g.