Så var det blevet tid til at samle spillepladen på Spiral Billard spillet. De fleste af de enkelte dele havde været en tur gennem møllen og var nået ud på den anden side i meget fin stand.

Alle delene; klar, parat, start!

Spiral-Billard-diverse-3

Spiral-billard_Top-plade-samles (14)

Og så skulle det bare samles…

Vi startede med oversiden. Her skulle træklodserne monteres på en, nu nydelig og poleret, spilleplade. Det forløb uden de store komplikationer.

Spiral-billard_Top-plade-samles (2)

Dernæst blev rullerne monteret igen.

Spiral-billard_Top-plade-samles (4)

Her var skal man være særlig opmærksom på at  de kører helt uforhindret rundt. Noget som kan kræve lidt småjusteringer, da udskærringen i træpladen er næsten milimeter præcis og derfor ikke lader meget plads være tilbage i siderne.

Montering af dækskjolde og bander

Med det på plads kunne de ny skjolde komme på plads – ligeledes banderne. De afmonterede bander og skjold kan kun monteres på en måde (hvis man tænker sig lidt om først), så det er ikke noget større problem at regne ud.

Kugler af stål

Det er vigtigt at man tester vinklerne med en metalkugle, hvis muligt. Således at den følger den rigtige bane rundt. Da spillet her manglede kugler måtte vi forbi et loppemarked hvor vi på kort tid sporede os frem til en lille portion stålkugler. En 12mm (diameter), en 14mm og 5 stk 16mm kugler. 16mm kuglerne tjente fint formålet i testøjemed, men spillet skal nok bruge 18mm-20mm kugler.

Toppladen før og efter

Her nogle før og efterbilleder af toppladen, som nu står helt færdig. Det burde ikke være nødvendigt at forklare hvilke som er før og hvilke som er efter…

spiral_before_1

Spiral-billard_Top-plade-samles (11)

spiral_before_2

Spiral-billard_Top-plade-samles (12)

Og Spiral Billard toppladen i fuld størrelses pomp og prakt.

Spiral-billard_Top-plade-samles (9)