Glæden ved at restaurere automater er nogle gange de helt små ting. Som her, hvor skiltene på siden af automaten, som før så således ud:

Søren Wistoft Cigarautomat slut 1920erne first look (11)

Nu har de fået skrællet malingen af og er blevet poleret op, med måde. Og selvom jeg godt på forhånd genkendte skiltene – og derfor var udemærket klar over hvordan de ville komme til at se ud. Er jeg alligevel glad for udfaldet. Jeg glæder jeg mig til at montere dem på automaten, når den engang står færdig.

Teksten på småskiltene

Søren Wistoft Cigarautomat Skilte efter rensning

Der er to styk af “Wistoft” skiltet da der sidder et på hver side. På skiltet står der: “Aktieselskabet Søren Wistoft & Co Fabriker – Stockholm, København, Kristiania”. Søren Wistoft er naturligvis virksomheden som producerede automaten. Det var et Københavnsk firma som havde udvidet til både Sverige (Stockholm) og Norge (Kristiania, det nuværende Oslo).

På det andet skilt står der noget ukendt.

A. 32.
G.N. 110
G.N. 110
G.N. 116

Jeg kender ikke umiddelbart disse mærkninger, men gætter på at A.32. kan være nøgle-varianten som skal bruges for at åbne den, eller maskins modelnummer. G.N. 110, 110 og 116 er sandsynligvis pakkestørrelserne som automaten kunne indholde.