Så landede der en super fed gammel 3 kolonne cigar og cerutautomat. Denne fra Søren Wistoft fabrikker slut-1920erne.

Søren Wistoft Cigarautomat slut 1920erne first look (6) Søren Wistoft Cigarautomat slut 1920erne first look (14)

Automaten er komplet, bortset fra nøgle. Standen efterlader dog noget tilbage at ønske sig. Alt er rustet/klemt fast og intet bevæger sig, lågen undtaget. Malingen, som muligvis slet ikke er original (dog gammel) skaller af i store flager. Så vi er der, hvor vi overvejer at male den helt om, til trods for grafik både på front og sider.

Søren Wistoft Cigarautomat slut 1920erne first look (9)

Når man åbner automaten kan man se, at der ikke har været nogle derinde de sidste mange år. Jeg kunne forstå på tidligere ejer, af de havde fået den fra personen som tog den ned af væggen i 1975 – og hverke de eller han havde gjort noget ved den. Den har stået på et høloft i 40 år.

Derfor er den også noget lådden, som billederne herunder tydeligt viser.

Søren Wistoft Cigarautomat slut 1920erne first look (16)Søren Wistoft Cigarautomat slut 1920erne first look (15)

Som nævnt mangler nøglerne. Hvilket også forklares af den opbrækkede lås.

Søren Wistoft Cigarautomat slut 1920erne first look (4)

Det er givetvis mange år siden den blev brækket op.

Faktisk troede jeg heller ikke pengekasser var der, da den ikke sad under automater, hvor den eller hører til. Det viste sig dog at den var glemt ind i højre hjørne af automaten, hvor den ikke hører til. En rusten solid massiv jern bakke som nok vejer et par kilo i sig selv.

Så alt i alt en meget spændende automat, med en masse potentiale. Omend der er en del at tage fat i. Særligt metal og malerarbejde.