Vi købte for et par år siden indmaden til en 12 skuffes Wittenborgautomat. Denne stammede formentlig fra en automat som har været indmuret i en væg hos en købmand, hvorfor kabinettet formentlig aldrig har eksisteret i en “stand-alone” udgave.

Den den både manglede låger og en del af mekanikken, var tanken faktisk bare at bruge den som reservedele for andre automater i bedre stand. Det er dog ikke rigtigt blevet aktuelt – og den halve automat har faktisk stået lidt vejen ude i skuret de sidste par somre.

Vi kiggede derfor sidste år på måske at bygge et kabinet til automaten ud af et gammelt metalskab. Vi fik faktisk også skaffe skabet, men manglede nogle metallister, hvorfor projektet endnu engang blev parkeret.

Tilfældigheder ville så at vi fik mulighed for at købe et tomt Wittenborg kabinet, dog desværre ikke I en den passende højde beregnet til at holde en 10-12 låges automat, men derimod i den mindre 8 låges udgave.

Kabinettet

Kabinettet var faktisk i rimelige pæn stand. Det elektriske mangler – og skiltet i toppen er lidt medtaget og faktisk ret ucharmerende. Men rammerne var der…

Så efter lidt arbejde fik vi da også genetableret lys i automaten med moderne LED rør.

Kan man tilpasse fronten og indmaden fra en større automat i et mindre kabinet?

Wittenborgs automater i den serie, er heldigvis alle sammen præcist den samme bredde. Dvs. at hvis vi ønsker at forsøge at ombygge den front / indmad som vi har, til det mindre kabinet, skal vi faktisk “kun” tilpasse højden – en svær opgave i sig selv, som vi ikke tidligere har forsøgt.

Så vi overvejede vores muligheder og målte op utallige gange. Til sidste nåede vi frem til at der faktisk var et meget naturlig sted at dele automaten, cirka 2/3 nede ved en samling.

Faktisk lige halvvejs igennem låge 9, hvilket går at den passer til kabinettet, og samtidigt giver os mulighed for at lave en pæn afslutning og beslag til montering. Og ligeledes vigtigt, vi bevarer låsen som vi faktisk for en gang skyld har nøgle til.

Så, efter at vi afmonterede alle delene, var det frem med vinkelsliberen.

Så blev den delt i to. Både hvad angår fronten, men også hylderne.

Hylderne skal herefter renses af og males. Det er meget lige til, men kræver blot en god portion arbejde.

Fronten derimod kræver en hel del tilpasning, inden den kan monteres i kabinettet. Men vi er optimistiske – det skal nok blive godt.