Vi har for nyligt anskaffet os endnu en vareautomat. Ja, de kommer åbenbart lidt i klumper. Denne gang er der tale om en dansk produceret automat fra cirka 1940erne (+/- 10 år), produceret af Otto Petersens automatfabrik.

Automaten er rød, men det er ikke den originale maling. Mange af disse modeller havde en gylden farve. Den er sat til 4 x 1 krone.

Hvad den har solgt oprindeligt er ikke til at vide. Givetvis tobaksprodukter. Hvis vi antager dette passer prisen med en pakke cigaretter i 1950erne. Men disse indkast blev løbende ændret. Og der er også noget med 4 tallet som ser lidt sjovt ud. Så automaten kan sagtens være 20 år ældre. Modellen blev produceret i en lang årrække.

Gitteret bag døren er heller ikke originalt, men eftermonteret. Det gjorde man meget for at forhindre tyveri. Ja, det er jo ikke synderligt dekorativt.

Desværre er låsene borret ud – så der må nogle helt nye i.

Det hele lader dog til at være der, inklusive en meget lang ledning.

Faktisk virkede automaten også ved vores initielle test, omend skufferne var meget seje og tunge at trække ud, kom de dog efter efter 4 x 1 krone var blevet indkastet.

Der er også typisk 2 fatninger i denne model – og de er der stadig.

Vi ser frem til at få den sat i stand. Den skal have den helt store tur. Særligt tagkonstruktionen har nogle store reparationer som skal laves bedre.

Men også f.eks. mønt-retur-skålen savner lidt kærlighed (den er faktisk helt væk).