Vi har fået en Adretta automat fra Wulff. Automaten, som er fra omkring 1960. Den minder mekanisk om det andre Wulff automater fra tiden; Novomat, Orion; Rotomat, osv. Den forhåndenværende automat er blevet malet ørken-army-grøn, hvilket ikke ligefrem gør den lækker at se på. Det skal der naturligvis gøres noget ved.

Dertil er grafikken på fronten noget ødelagt, så der ligger også en udfordring i at få det reetableret / fornyet, på en måde som gør den måske lidt mere spændende.

Fejl og mangler

Der er, som altid, en række fejl og mangler ved denne slags maskiner. Meeeen, det er faktisk ikke så slemt som set så ofte før. Der mangler selvfølgelig nøgler, så låsene skal skiftes. Værket kører faktisk tilforladeligt, men maskinen kan naturligvis ikke tage imod mønter, når indkastet hænger og dingler.

Den trænger generelt til at blive rengjort og smurt korrekt. Og så er der noget med den ene udbetalings-slide, som mangler et hjørne. Den kan derfor umuligt udbetale korrekt ved mere en 4 mønter.

 

Heldigvis har vi nogle ekstra dele liggende fra en anden automat, så det bliver noget af det første vi ser på.

Men i store træk lader dette restaureringsprojekt, til primært at være en opgave som handler om det udvendige; skjolde og kabinettet.