For nogle dage siden købte vi denne Novomat (S/N #24468). Den er i en noget sølle forfatning, men prisen var rimelig standen taget i betragtning. Den primære grund til at vi fandt den interessant, og hvorfor vi købte den, var en relativt sjælden jackpot funktion, som der henledes til fra udbetalingstabellens overskrift: “GEVINSTPLAN for NOVOMAT med PULJE”.

Novomat med jackpot pulje - first look (9)

Jackpot funktion

En jackpot-pulje er normalt savnet når man spiller på Wulff automater så som Novomat, Rotomat, Beromat, Orion, Tivoli eller hvad den måtte hedde. Men en, fra fabrikkens side, maksimal gevinst på 10 mønter, er incitamentet til at blive ved med at putte penge i, hurtigt forsvindende. Men med en jackpot pulje, øjner spilleren en chance for at skore en betydelig gevinst – hvilket holder spilleren til ilden.

Vi har kort berørt dette emne før, da vi havde en Beromat inde. Jackpotfunktion i forhåndenværende automat, er lidt anderledes konstrueret og puljen er mindre (Cirka 30 + 10 mønter), men den er konstrueret over de samme mekanisk principper. Dvs. noget med et ekstra møntrør som via et overløb fyldes op, for således at blive tømt vha. en lille vippe-dæksel i bunden, når den øverste udbetalingsslide (10 mønter) aktiveres.

Vi kigger mere på funktionen af den – når vi har fået den lavet – i et fremtidigt indlæg. Indtil da et par billeder af møntfordeleren, som er lidt anderledes, samt af rør og udbetalingsmekanismen med jackpot.

Novomat med jackpot pulje - first look (3)Novomat med jackpot pulje - first look (12)Novomat med jackpot pulje - first look (15)Novomat med jackpot pulje - first look (13)

En smule rust og en knækket arm – men ellers er mekanismen i hæderlig stand – og med original pengekasse.

Novomat med jackpot pulje - first look (4)

Kabinettets stand

Beklædt med sort folie på fronten og gaffetape langs siderne.

Novomat med jackpot pulje - first look (6)

samt trælook-plastiklaminat på siderne, over bemalet ødelagt finer…

Novomat med jackpot pulje - first look (5)

Ja, kabinettet er i en meget trist forfatning.