En automat er ikke en statisk størrelse som bare står og samler støv. Den skal vedligeholdes. En del af dette er at forsøge at “opgradere” den med bedre dele, således at den løbende lige bliver hævet i værdi og kommer tættere på dens oprindelige udseende og funktion. Som f.eks. denne Mills FOK.

Det har længe været et ønske fra vores side at få genetableret det oprindelige topskilt, som sad på disse maskiner tilbage i 1920erne og 1930erne. Skiltene blev dog næsten altid fjernet i løbet af maskinens levetid. Enten fordi de knækkede af, eller fordi man valgte at fjerne dem senere hen – grundet at den information som de formidlede ikke længere var relevant. F.eks. giver det ingen mening at der står noget om mintpastiller, hvis man ikke længere kan trække disse i automaten. Så i stedet for at skrive noget andet, afmonterede man så bare skiltet.

Skiltet er dog særdeles dekorativt, så da muligheden bød sig, kunne vi ikke modstå at købe et sådan originalt gammelt skilt.

Så skulle der bare skæres noget glas til, samt en blikplade – og naturligvis laves noget tilhørende grafik (vi har valgt at udstille udbetalingstabellen, hvilket har været almindelig brugt – men man kunne også sagtens have skrevet noget andet).

Herefter skulle det monteret. For at bevare spændending lidt, viser vi det fra bagsiden…

Bemærk her at der findes skilte i 2 foskellige modeller. Et langt, som er det vi har skaffet, samt en kortere version. Ser man på indersiden kan man se hvordan skjoldet fra fabrikkens side netop er støbt til at understøtte begge slags skilte.

Der er således heller ingen tvivl om hvor det skal monteres.

Så sidst men ikke mindst. Voilá. Mills FOK – nu med skilt.

 

Det gør den sku lidt mere fræk, hvis jeg selv skal sige det.