For en anden samler har vi fået denne Mills FOK ind til gennemsyn. Det er en interessant maskine, da der på et tidspunkt er blevet bygget en Jackpot funktion i maskinen fra CM Schwartz. Vi gætter på at den er blevet bygget ind i maskinen engang efter krigen (WW2). Her skulle krigs-industrien omstille sig fra våbenfabrikation og en håndfuld fabrikker slog sig på fabrikation og ombygning af spillemaskiner. Underligt nok eksisterede CM Schwartz os bekendt ikke efter krigen?! Det kan selvfølgelig have været genbrugte rester fra deres lager som er blevet brugt til ombygningen. Det så man tit. Hvem ved…

En populær forretningsmodel var at opkøbe gamle billige Amerikanske spilleautomater fra 1920erne, som på det tidspunkt var 20-25 år gamle. Dem kunne man så ombygge og sende videre ud i Europa. Vi har set flere eksempler herpå (her, her og tja… her). Dette har tilvejebragt nogle spændende løsninger og det er altid en fornøjelse at se disse “bastarder” efter i sømmene. Om det gør den aktuelle maskine mere eller mindre værd, kan være svært at sige. Det afhænger nok af modtageren. Vi synes dog rigtig godt om den slags “anderledes” automater – omend det naturligvis ville være helligebrøde havde det været en ultra sjælden model. Med denne Mills FOK bidrager det dog mest af alt med et sjovt aspekt.

Desværre har man lige præcist på denne automat, senere forsøgt at fjerne jackpotten igen. Det vil sige at man har fjernet alt mekanikken, men efterladt hullet i fronten, som så blot er blevet malet over. Det er selvfølgelig knapt så heldigt. Men kan til gengæld glæde sig over at siderne, for en gang skyld, ikke er overmalede og faktisk er ret pæne.

Vi må se om jackpot-funktionen lader sig genskabe.