Vi fik for nyligt muligheden for at købe denne Operators Bell. Maskinen var i overordnet god stand og minder derfor ikke om de projekter vi normalt køber. Men der var flere sjove ting ved den. Desuden er det en relativt sjældent syn på disse længegrader, til trods for at den faktisk er relativt almindelig i maskinens hjemland USA.

Automaten, som kører på Amerikansk Quarters (25 cent), stammede da også fra anden automat-mand med forbindelser til USA. Maskinen skulle eftersigende have været købt at vedkommendes bedstefar som sejlede på de 7 verdenshave – og engang havde denne med hjem. Flere ting i og omkring maskinen tydede dog på at den i alt fald har været et smut via Holland. Både spillemønter og nøgler pegede den retning.

Hvad om end det er, er der tale om nydelig maskine. Den har en ældre restaurering, hvor man har malet og udskiftet træet i bagpladen. Men har også udskiftet valsebånd – men desværre til nogle forkerte, så dem måtte vi udskifte, igen, til de korrekte.

Jackpot-funktion

Der er også engang bygget en after-marked jackpot ind i fronten af maskine. Det er faktisk utrolig pænt lavet, men absolut ikke noget som er standard for denne model.

Herunder ses den demonstreret.

Det er en interessant anordning, som fungerer super fint. Simpel og godt tænkt. Den version kunne vi sagtens finde på at kopiere til andre projekter.

Jackpotten udbetaler omkring 60 mønter (inklusive de 20 fra røret), hvilket er en pæn håndfuld. Det svarer til 15 Dollars. En pæn jackpot for den tid.

Her kan man se jackpot mekanismen i funktion.

Vi forestiller os at jackpotten nok er tilføjet i 1950/1960erne, hvor maskinen ellers ville have virket gammel, hvis den stod der uden Jackpot. Maskinen er også blevet forkromet igen. Om det er sket i samme omgang vides ikke.

Udbetalingsprocenter

Så alt i alt en sjov maskine med en interessant historie. At den samtidigt fremstår yderst præsentabel, skader jo heller ikke. Og efter lidt rettelser herfra, både mekaniske og æstetiske, er den faktisk også hæderlig at spille på, men en udbetalingsprocent på > 82%.