Jeg sad tidligere i dag og surfede lidt rundt og faldt tilfældigvis over en side med et billede af en automat meget lignende Knipsekassen, hvor den var navngivet som “Looping the Loop”. Dette gav mig lidt blod på tanden til at finde ud af mere omkring den. Jeg viste at den var tysk produceret (som de fleste automater fra den periode). Det undrede mig derfor at navnet var engelsk, hvilket var meget atypisk for den tid – så jeg tænkte at det nok var en oversættelse, med mindre at den var målrettet mod udlandet.

Jeg gik straks igang med at søge på arcade-history.com, som har de fleste spillemaskiner registreret. Efter lidt søgning frem og tilbage lykkedes det mig finde frem til en automat som ligner i meget høj grad, nemlig: Looping the Loop fra West & Ludwig, anno 1931. Jeg fandt ligeledes denne brochure:

Looping the loop original brochure

Så navnet var altså “Looping the loop”….også i Tyskland. Sjovt.

De skriver i store vendinger bl.a.

En automat som dit publikum forlanger!

samt…

“Looping the loop” kan puste nyt liv i din forretning.

Der er små forskelle på denne og vores, men sådanne tilpasninger og varianter fra fabrikanten (og en række andre ting) kan retfærdiggøre for disse variationer. Det var dog meget typisk at de automater som hang i Danmark var tilpassede og ombyggede. Jeg er derfor overbevist om at det er den pågældende automat ,vi her har fat i.