Ja, vores Mills FOK Front Vendor står nu kørende og klar. FOK står i øvrigt for Future OK, hvilket betød at det var en model som kunne bruges steder hvor hazardspil var ulovligt (da den solgte pastiller og dermed kunne gå under at være en vareautomat, ej en spillemaskine). Ja, loven var interessant i 1920-1930’ernes USA – ligeledes var løsningerne som omgik dem.

Nåh, men tilbage til projektet. Værket blev som nævnt ordnet. Det efterlod blot selve skjoldene og kabinettet. Træværket var faktisk nogenlunde og kunne klare sig med en let slibning og en enkelt gang lak eller to. Skjoldende derimod var en helt anden historie. Som man måske husker fra da vi fik den ind, var der en stor revne i topskjoldet. Denne havde endvidere været forsøgt lavet før, uden held.

Vi måtte igang. Det krævede noget slibe og tilpasningsarbejde, at få dem til at hænge sammen igen. Derefter måtte den igennem en nænsom “kemisk metal” behandling og slibes efter nogle gange, med små korrektioner indimellem.

Mills-FOK_parts-before-13

Til sidst blev det hele dækket til med kromspray og lakspray (clear spray), samt poleret op. Overfladen havde det ikke for godt i forvejen. Så efter alt var sagt og gjort og den fik en klat maling, samt nye ruder i (lad os lige kort vende tilbage til den efter billedet) – så den faktisk rigtig nydelig ud.

Mills-FOK_cabinet_rebuild_2

Nåh, ja. Ruderne. *suk*. De gamle ruder som sad i havde en sjov misfarve. eller rettere, 2 af dem havde en under gullig farve. Det undrede os faktisk lidt.

Mills-FOK_parts-before-4

Det viste 2 ud af de 3 ruder faktisk var 2 stykker 3 mm glas som var limet sammen og ikke et massivt stykke. Limen var så blevet gul igennem årene.

Et andet stykke glas som var misfarvet var det som var at finde i frontpladen.

Mills-FOK_parts-before-10

Det er det man normalt kan kigge igennem oppefra (se grøn firkant), men som havde været dækket til.

2015-09-20 19_36_24-Mills-FOK-first-5B.jpg (3456×4608)

Det skulle naturligvis også i spil igen. Desværre havde vi ingen lås til fronten som passede (det runde hul nedenunder det lille vindue). Så den må komme i spil en anden gang, evt. samtidigt med at vi laver “Vendor”-delen, hvilken indtil videre er snyd, med nogle papir indlæg.

Så skulle den samles, hvilket var en smal sag, da det hele stod klar. Se engang den udbetalingstray – Det er mange mange mange år siden den har stået så flot.

Mills-FOK_cabinet_rebuild_1

På med det hele og i med værket. Lad os hoppe direkte til slutresultatet.

Før og efter

Her er det så: Før og efter billederne.

Mills-FOK-Front-Vendor-FørEfter03

Nu kan man jo ligefrem se igennem glasset. Det er jo fremragende.

Mills-FOK-Front-Vendor-FørEfter04

Toppladen er heller ej gået umærket igennem restaureringen. Ej heller møntindkastet, som dog stadig har en hel del ridser og skrammer.

Mills-FOK-Front-Vendor-FørEfter05

Og maskinen i sin helhed !

Mills-FOK-Front-Vendor-FørEfter01 Mills-FOK-Front-Vendor-FørEfter02

Og naturligvis maskinen i drift. Den obligatoriske demo video…

Ja, den var lidt nærrig da vi optog videoen… og sikkert i det hele taget.