Vi havde ventet et stykke tid på at få fat i nøglen til denne Treff knipsekasse – men desværre uden held. Vedkommende som havde den, havde mistet nøglen. Og da vi skulle have den adskilt, måtte vi ind via beklædningen.

Desværre var denne monteret med en en masse søm hele vejen rundt.

Og de skulle jo gerne ud forsigtigt, da bagbeklædningen helst ikke skulle lide overlast. Det kostede lidt tid, men forløb ellers uden de store problemer. Der er dog også nogle skruer som fanger nogle beslag på indesiden som ligeledes skulle afmonteres – men efter 20-25 minutter, kunne vi åbne bagbeklædningen og kigge inden for.

Der var noget snavset og pengekasse sad et helt forkert sted. Endvidere sad møntindkastet (klapfælden) fast med tape *suk*.

Men ellers lod den til at være more-or-less komplet.

Rundt langs rammen sad en masse gammelt mørt skum. Det blev nærmest til støv når man rørte ved det. Sikkert en tætningsliste som er bukket under for aldersgrænsen af hvor længe en sådan er designet til at holde.

Vi gik igang med at skrue alt fra hinanden. Da malingen skal af kabinettet, skal alt jo afmonteres. I øvrigt nydeligt malet og pænt gennemført – man har haft alle beslag osv. afmonteret. Et anerkendende nik skal lyde herfra, da det ikke er det vi typisk oplever.

Endvidere kan alle beslag, møntindkast og lign. godt trænge til at blive pudset og poleret op, så det skulle alligevel gøres.

Ja, jo. Og så indeholdt masinen jo for cirka 25 kroner i blandede gangbare mønter. Deribland en 10’er. Som man åbenbart har forsøgt sig med. Dem tager vi selvfølgelig gerne i mod.

Modsat mange andre maskiner af denne type, bliver glaspladen faktisk holdt fast til spillepladen, og ikke til kabinettet. Det sker via 2 beslag, som det vist herunder. Det betyder at man kan afprøve spillepladen uden for kabinettet, hvilket kan være en fordel.

Når spillepladen er ude og rammen er tømt for metalbeslag og andre dippedutter er den klar til at komme under behandling.

Forhåbentlig gemmer der sig noget pænt træværk under det meget røde maling. Vi krydser fingre og arbejder videre.