Så er det færdig og køreklar, dette underlige franske møntspil. Faktisk er spillet ret normalt. Det er en standard knipsekasse. Put mønt i, skyd mønt afsted, forsøg at ram et hul. Det som gør denne særlig interessant er det faktum at den har en særegen bemaling, at spillepladen er støbt metal (modsat den normale træplade) og at der sidder en bizar møntkonverter i maskinen. Vi har skrevet mere om disse 3 punkter i vores oprindelige gennemgang af maskinen.

Her vil vi blot se på den færdige automat. Så her er den…

Og naturligvis et spil…

Vi har måtte foretage en række reparationer af både det indvendige og udvendige. Spillepladen har fået den helt store tur, men kabinettet har vi faktisk holdt i dets oprindelige bemaling. Den var værd at bevare synes vi, så den har blot fået et nænsomt touch – og så er døren blevet forstærket af denne messingliste.

Indeni var de store udfordringer dog. Mønt-omformeren virkede slet ikke. Det gør den naturligvis nu.

Og den ser jo utrolig spændende ud. En kæmpe messinganordning, som trækkes op igennem et hul i siden.

Der var faktisk slet ingen nøgle med til at trække urværket op, så en sådanne har vi måtte fabrikere.

Selve møntkonvertingsapparatet fyldes op via en lille lem i toppen af maskinen. Det er også derfor at maskinen har en så voldsom dekoration på toppen. Det er simpelthen for at skjule denne. Rent mekanisk, en meget interessant anordning, blot til det formål at ombytte gangbar mønt til spillemønter.

Denne anordning gør faktisk spillet enormt langsomt, da man skal vente på at mønten bliver ombyttet inden man ka skyde denne afsted. Det betyder sikkert også at mange ikke gider vente og derfor går videre til en anden automat. Man tænker om det ikke ville have givet flere penge i kassen om den ikke havde været der – også selvom nogle gæster ville få reelle penge udbetalt, i stedet for som nu, spillemønter.