Det er en hård nød at knække, denne gamle automat fra cirka 1930. Rust har gjort vores arbejde meget svært og tvunget os til at tage nogle beslutninger, som man nødig ville være nødsaget til. Det bliver en tidsrøver.

Heldigvis er det bare en hobby – og når så bare man har det sjovt undervejs og finde glæde i at istandsætte disse gamle maskiner, så er tiden jo alligevel godt givet ud.

Genopstanden

I sidste indslag om automaten efterlod vi den vidst afsavet, med en beslutning om at bygge den om til en 2-låges automat. Så dette er udgangspunktet.

Bunden er nået

Først trin er derfor at få opbygget kabinettet. Med andre ord, det skal have en bund! Heldigvis havde vi nogle lækre 3mm aluminiumsplader stående, som jo egner sig godt til formålet. Så efter at have målt, savet og filet. Kunne vi montere en god solid ny bund i automaten.

Vi vælger at popnitten den fast med nogle vinkler. Det giver et pænt udtryk når den bliver malet og man kan jo som bekendt ikke hverken svejse eller lodde aluminium og jern-blik sammen. Så mulighederne er begrænsede.

Pengekassen

Med bunden på plads, skal der fabrikeres en låge til pengekassen – med hul i til en lille lås.

Det slap vi vidst meget godt fra…