Escalator på denne Mills Hi top var, som man ofte ser det, i en noget trist forfatning. Den virkede ikke og der havde været lavet en masse ting om på den i årenes løb. Faktisk så mange ting at vi kort overvejede om det overhoved stod til at redde.

Vi forsøgte alligevel. En ting stod dog klar. Hvis den skulle komme til at virke, inden for rimelighedens grænser, måtte der tænkes ud af boksen.

Mills hi top 7-7-7 Escalator gennemgang (1)

Først måtte alle de hjemmestrikke slisker afmonteres, og det hjemmeborede huller lappes. Tænderne som normalt fremfører mønten var helt væk (ligeledes med flere andre mekaniske dele), så et andet system måtte til i dets sted. Vi konstruerede til formålet en lille metalsliske i aluminium med små fordybninger i, samt en erstatning til den topskinne som manglede.

Disse små fordybninger virker som små skåle, hvori mønterne kan hvile – og der er små nok til fremførringen stadig lader sig gøre.

For at demonstrere princippet optog vi en lille video. Her kan man tydeligt se hvordan mønterne bliver ført frem på normalvis.

Det virker tilsyneladende uproblematisk, så vi finpudsede konceptet. Ja, det er en lappeløsning – men de er nogle gange nødvendige. Og ja, så virker den ikke hvis man vender automaten på hovedet. Men helt ærligt – Det bliver vel næppe et problem som vil opstå i praksis.