Wittenborg var en af Danmarks største og ældste producenter af vareautomater, gennem et lille århundrede. Så det er faktisk underligt at vi ikke tidligere har skrevet om en Wittenborg automat her på siden. Det skal der rådes bod på nu!

Vi er kommet i besidelse af en lille sød, gammel 1 kolonnes vareautomat, som har været brugt til at sælge kaffe. Den stammer fra en købmandsbutik i Jylland, hvor den blev fundet på loftet i forbindelse med afvikling af butikken. Der havde den ligger i adskillige årtier. Automaten har været brugt til at sælge kaffe for 2 x 1 krone per pakke.

Kaffepakkerne var betydeligt mindre end dem man kender fra supermarkedet i dag. Vi tror at det muligvis har været en Richs pakke eller noget tilsvarende som den herunder.

Automaten er fra 1950’erne og en klassisk Wittenborg model i stål, uden maling eller grafik – hvorfor købmanden også selv har måtte skrive “Kaffe” og pris på glasruden. En sjov og fin detalje, som selvfølgelig skal bevares.

Wittenborg producerede disse “stål”-modeller i en menneskealder. Denne er en af de mindste. En meget fin lille klassisk Wittenborg automat – som trænger til lidt kærlighed.

 

Stand og restaurering

Den er faktisk i særdeles god stand, alt taget i betragning. Ja, okay – den virker ikke. Kan ikke tage mønter og er lidt groet til. Men der er originale nøgler med – og jeg tror at den kommer til at virke igen, relativt nemt. Den skal blot skilles ad – renses, rustbehandles, samles og smørres. Ja – og så skal den selvfølgelig poleres op. Så bliver den vildt flot.

Dertil skal lyset til den original porcelænsfatning, naturligvis retableres.

Et sjovt lille projekt, som vi glæder os til at komme igang med, samt skrive lidt om her på siderne.

Lidt yderligere billeder fra maskinen kan ses herunder. Flere kan findes under “Fotos” undermenuen.