Vi skrev for et godt stykke tiden siden omkring de 2 kraftprøver som vi har erhvervet. Begge tyske kraftprøver fra 1920erne. Den ene var næsten komplet og den prioriterede vi derfor at få istandsat først. Den blev ført tilbage til original stand med tyske instruktioner og grafik.

Den anden derimod havde nogle alvorlige fejl og mangler. Det var reelt et lig og udgangspunktet var faktisk kun et kabinet og en kasse med, desværre kun, en del af stumperne:

Vi mente dog stadig at automaten fortjente bedre – og at der lige akurat var nok dele til at vi kunne forsvare en istandsættelse. Så den har stået på hylden længe og truet – men nu skal det være!

For at gøre noget andet, end med den tyske model, vil vi restaurere den som den danske model. Dvs. den danske tilpasning af automaten i sin tid, da den kom til landet (fra Tyskland). Her lavede man 2 versioner af den. En version hvor der blot stod “Kraftprøve”, som det fremgår af de oprindelige billeder, og en anden version med et super flot billede af Thor hvor der ligeledes stod kraftprøve.

Nu forholder det sig således at jeg faktisk tilbage i 2017 fik fingere i en original Thor grafik til netop denne automat, samt et original 5 øres møntindkast. Så det virker jo oplagt at bruge disse ting i projektet.