Vi satte for nyligt en Novomat i stand, men fik vidst sprunget lidt over nogle vigtige detaljer i istandsættelses-processen. Vi havde langt de fleste dele til automaten på loftet, men to kritiske elementer var uafklarede: Kabinettet og startermekanismen.

Startermekanismen

Vi havde én starter liggende. Men den var desværre meget hærget af zink-pest og metallet smuldrede faktisk mellem fingrene på os. Og ingen starter, ingen automat.

Vi forsøgte os derfor på noget nyt. Vi har tidligere lavet en starterplade i stål, men denne gang ville vi forsøge at 3D-printe den manglende del.

Dette er naturligvis kun muligt fordi at vi har resten af metal-delene. Den kunne næppe fungere i ren plastik, da man alligevel skal lægge en del vægt på for at trække værket i gang.

Den bliver naturligvis aldrig 100% original igen, men det er ikke så vigtigt med den type maskine. Den skal først og fremmest virke. Og efter en gang maling ser det helt hæderligt ud.

Kabinet (og skjolde)

Vi manglede også et brugbart kabinet til maskinen, men havde heldigvis nogle rester fra en gammel skrottet automaten. Bl.a. denne front, som dog krævede en del lus, lasker og lim – samt en gang helt ny finer, før det igen kunne bruges.

Skjoldene fik naturligvis også en tur.