Det er ikke normalt at vi skriver noget om loppemarkeder – og det er ikke fordi at de ikke bliver besøgt at undertegnet – tværtimod. Der er som regel blot ikke er noget interessant hvad angår automater. Faktisk er det uhyre sjældent at se bare en enkelt automat på et dansk loppemarked. Bella-Centeret her i weekenden, var dog en undtagelse.

Jeg har besøgt dette loppemarked mange før – og der har aldrig før været nogle automater til salg. Så det er bestemt ikke normen. Men ikke desto mindre var der hele 4 semi-interessante automater denne gang.

Tura og Aristocrat

En svensk stadeholder havde disse to automater med. En Tura fra 1930erne og en Aristocrat fra omkring 1970. Begge manglede bagbeklædning og pengekasse – og derfor i sagens natur også nøgler. Særligt Aristocraten var i utrolig dårlig stand og helt lodden inden i. Tura’en var lidt bedre, dog med mindre underlige løsninger og uoriginale plexiglas elementer. Og til 2800,- for Turaen og 1400,- var prislejet også voldsomt højt deres stand, fejl og mangler taget i betragtning.

Wittenborg Kaffeautomat

Dagens bedste automat (ud fra standen) må siges at være denne Wittenborg Kaffeautomat. Den var tilsyneladende komplet og i god stand. Desværre fik jeg ikke noteret prisen ned, men helt billig var den ikke. En sjov ting – særligt hvis man har kaffepakkerne til den. Automat var at finde på Danish Design & Posters stand.

Mills Hi-Top

Dagens overraskelse var denne Mills Hi-Top, som ved først øjekast så rigtig spændende ud.

Desværre viste det sig at denne også havde betydelige fejl. Ingen bagbeklædning, slidte dele og – måske det største problem – hele møntindkastet og eskalatoren manglede.

Et udemærket projekt om man har reservedelene til at gøre den færdig. Men til 3000,- giver det ikke mening for os. Der mangler for mange dele. Havde den kostet noget mindre havde jeg nok taget den med. Men den var Rikke og Frede fra Kildevang Antik ikke med på i fredags.