Inden vi ser på den færdige automat, synes jeg lige vi skal kaste et blik på værket. Det er trods alt værket som er automatens hjerte, er får det hele til at hakke og klappe.

Udgangspunkt og proces

På nær overløbsrøret til pengekassen, var værket intakt, men skulle have den sædvanlige tur med rensning. Især udbetalingsdelen og møntindkast, samt urværket var slemt.

Timingen skulle tilpasses. Propellen rettes ud for størst mulig vindmodstand (1) og timerbaren (2) bøjes lidt således at den strækker sig længere.

Tivoli.pantomime-mech-adjust-1

Hele ideen skal jo være at man spændt kan følge spillets gang. med sekventiel aflæsning af hvad de enkelte lysfelter havner på, og blive bekendt med udfaldet inden evt.  udbetaling igangsættes. Den skal med andre ord liiiiige køre et par omgangen INDEN den stopper – ellers er de jo kedeligt.

Efter aksesystemets adskillelse og samling skal de store hulplader justeres således at de matcher til visningen på lystavlen. Herunder ses hvordan anden hulrække checkes op imod lystavlen, hvor der vises 3 gange Harlekin.

Man kan med fordel indstille maskinen med 3 gange Pjerrot, da der kun findes 1 af disse i hver række. På samme måde som man ofte kan indstille andre enarmede med det symbol som er mest sparsomt repræsenteret. Så bør de andre symboler nemlig også passe.